SIG Technische IsolatieSpecialist

SIG Benelux maakt onderdeel uit van het Engelse beursgenoteerde SIG plc. Met vestigingen in 12 Europese landen is SIG een leidende leverancier van specialistische bouwmaterialen voor de bouwnijverheid en industrie (B2B). Er werken ca. 8.000 medewerkers in ca. 600 vestigingen.

Onderdeel van ons bedrijf

SIG Technische IsolatieSpecialist

Wim Zoetmulder is vestigingsmanager van SIG Technische IsolatieSpecialist in Leiderdorp. Het bedrijf, dat uitstekende en gecertificeerde oplossingen biedt op het gebied van technische isolatie en passieve brandpreventie, werkt al sinds 2014 met ELS Logistics. Naar volle tevredenheid. Met name de goede service spreekt hem aan. Wim: “Bij ELS Logistics denken ze echt met je mee en leveren ze vervoer op maat.”

“De chauffeurs van ELS Logistics zijn eigenlijk onderdeel van ons bedrijf”
Wim Zoetmulder: “Bij ELS Logistics leveren ze vaste chauffeurs die de hele dag voor ons werken en eigenlijk onderdeel zijn van ons bedrijf. Ze kennen onze bedrijfscultuur en weten wat de klant van hen verwacht.” Volgens de vestigingsmanager hebben de chauffeurs de denkwijze van SIG helemaal eigengemaakt.

SIG Leiderdorp en ELS Logistics in Den Haag passen goed bij elkaar
SIG Leiderdorp is een klein bedrijf binnen een grote beursgenoteerde organisatie. ELS Logistics is ook een organisatie voor wie elke klant belangrijk is. Wim Zoetmulder wil niet zo ver gaan dat ELS zijn verwachtingen overtreft. Wim (lachend): “Dat zou de onderhandelingspositie van Ron van Dop te goed maken. Maar zij maken onze verwachtingen zeker waar en passen goed bij ons bedrijf. Ze snappen precies wat wij willen en vullen dat heel goed in.”

“Ron is een prima kerel om mee te sparren”
Zoetmulder is zeer te spreken over het persoonlijk contact met ELS Logistics. Wim: “Natuurlijk hebben wij allebei ons eigen belang. Ron wil geld verdienen, ik wil geld besparen. En…,” voegt hij er lachend aan toe: “Het vonkt wel eens tussen Ron en mij. Maar zonder vonken geen elektriciteit. Kortsluiting wordt het nooit. Ron is een prima kerel om mee te sparren. Hij staat overal voor open.”

“Voor een relatie van ons hebben we samen meubelkarretjes op de rails gezet”
Dat sparren tussen Wim en Ron heeft tot innovatieve oplossingen geleid. Een klant van SIG vond het gevaarlijk dat zijn grote meubelkarren bij het laden en lossen half over de laadklep hingen. Wim: “Voor die relatie hebben we toen samen bedacht om de karretjes op de rails te zetten. ELS Logistics heeft die rails toen laten maken. Het resultaat: veiliger transport en een superblije klant én chauffeur. Dat noem ik nog eens meedenken.”

ELS Logistics maakt ook het verschil door de korte lijnen
Het spreekt Wim Zoetmulder ook aan dat ELS Logistics een platte en flexibele organisatie is met korte lijnen. “Als je bij een groot bedrijf iets voor elkaar wilt krijgen, moet je eerst langs drie afdelingen. Bij ELS Logistics neem je contact op met de planner of de eigenaar en het is geregeld. Ideaal,” besluit de vestigingsmanager.