Over ons

Wie kan beter vertellen over ELS Logistics dan oprichter Ron van Dop?

Waarom ben je gestart met ELS Logistics?

Als 15-jarige was ik al druk in de weer om mijn ‘eigen’ geld te verdienen om onafhankelijk te zijn. Voor en na schooltijd sjeesde ik op mijn fiets met emmer en schoonmaakattributen door Rijswijk naar klanten om portieken schoon te maken. Mijn droom: een mooie Zundapp en geluidsapparatuur. Later heb ik bij verschillende familiebedrijven, mkb’ers en multinationals gewerkt. Een tijd waarin ik mezelf leerde kennen als gedreven, altijd aanwezig, kostenbewust, een goede teamspeler en altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om processen te verbeteren. De zelfstandigheid uit mijn jeugd bleef me altijd prikkelen. Toen ik in 2005 gelegenheid zag om te starten als ondernemer aarzelde ik niet. Een eigen bedrijf met direct zes mensen in dienst. “Hè, hè Ron, eindelijk tevreden?”, zeiden ze in mijn omgeving. Nou, een bedrijf met zes mensen en slechts één grote klant. Het begint nu pas echt, dacht ik gelijk.

Wat zijn je drijfveren?

Een vriend zei me ooit dat het leven net jongleren is. Je houdt drie ballen in de lucht: een voor je directe familie, een voor je vrienden en een voor je werk. Er moet altijd een juiste balans tussen deze drie zaken zijn anders krijg je uiteindelijk een probleem met alle drie. Ik voel me gezegend dat ik meer dan een goede balans heb gevonden. Een mooie intelligente vrouw, gezonde kinderen, goed contact met de familie, een grote vriendengroep én een goede, gedreven groep mensen waar ik mee samenwerk.

Er wordt bij ELS door iedereen hard gewerkt. Door heldere communicatie, eigen verantwoordelijkheid, goed materiaal en een bovengemiddeld salaris creëren we een prettige werksfeer, zodat iedereen het leuk vindt om naar zijn werk te komen. Dat is cruciaal, want dit heeft grote impact op de kwaliteit die we leveren. Ik zie het terug in onze producten, bij onze klanten én bij de klanten van onze klanten. Het is mensenwerk ten voeten uit.

Het is geweldig dat de meeste werknemers bijna vanaf het begin bij ons werken. En dat ik van klanten hoor dat ze de samenwerking prettig vinden en onze mensen werkplezier zien uitstralen. Voor mij is dit het bewijs dat onze persoonlijke aanpak werkt.

Wat maakt ELS Logistics bijzonder?

Wij zijn natuurlijk niet de enige logistieke dienstverlener, het verschil met anderen zit’m in onze waarden. Onze waarden zijn: betrouwbaarheid, innovatie en persoonlijk contact. Dit leidt ertoe dat op de eerste plaats klanten er van op aan kunnen dat afspraak daadwerkelijk afspraak is. Dat dit in de praktijk zo is blijkt eruit dat we al jaren een set aan tevreden vaste klanten hebben. Onze drang naar innovatie heeft ervoor gezorgd dat we gebruikmaken van een geavanceerd track & trace systeem, een eigen plansysteem hebben ontwikkeld en vrijwel alle processen zijn gedigitaliseerd.  En, last but not least: we geloven erin dat persoonlijk contact essentieel is: zowel binnen de eigen organisatie, met onze klanten en niet te vergeten met de klanten van onze klanten.